Halmstad utklassade Eslöv i avgörande SM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Halmstad utklassade Eslöv med att vinna den tredje och avgörande SM-finalen med 4-1. VM-tvåan Truls Möregårdh fick inte ens spela sin andra match.

– När de har en så stark ”etta” är det viktigt att vinna de andra matcherna, säger Halmstads norrrman Borgar Haug som fick äran att säkra guldet.

Publiken försökte stötta sitt hemmalag, bra tryck i den fullsatta hallen, men Halmstads jämnare lag fällde avgörandet. Det blev en segerdans innan guldhattarna kom fram och man firade med de tillresta fansen och skrek: ”SM-guld, SM-guld”.

– Det är så sjukt. Det är så jävla gött. Det var en press samtidigt som det var väldigt roliga matcher att spela, säger Borgar Haug till SVT Sport iförd en guldhatt efter sina två vunna matcher och säkrat SM-guld. 

Eslövs etta, Möregårdh, vann alla sina individuella matcher i Pingisligan den här säsongen, hade vunnit sin match mot Fabian Åkerström med klara 3-0 och var sedan uppsatt att spela den avslutande singeln, den sjätte matchen men då var Eric Glod (mot Borgar Haug) eller Daniel Kosiba (mot Fabian Åkerström) tvungen att vinna en av dessa matcher.

– Vi är chanslösa och förtjänar inte att vinna. De visar att de är ett bättre lag i den här matchen, säger en besviken Möregårdh till Sydsvenskan.

Först vann Åkerström sin match och sekunderna efteråt slog Haug in matchbollen och Halmstads seger var ett faktum.

Eslöv-Halmstad 1-4:

Alex Naumi-Simon Arvidsson 0-3 (10-12,1-11,5-11)

Daniel Kosiba-Borgar Haug 1-3 (9-11,6-11,11-6,8-11)

Truls Möregårdh-Fabian Åkerström 3-0 (11-9,11-5,11-4)

Eric Glod-Borgar Haug 1-3 (13-11,8-11,8-11,8-11)

Daniel Kosiba-Fabian Åkerström 1-3 (7-11,11-8,11-13,6-11)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.