Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristian Karlsson siktar på lag-VM. Foto: Bildbyrån

Karlsson med otäck skada – tvingades bryta semin

Uppdaterad
Publicerad

Kristian Karlssons EM är över.

Han skar upp handen mitt i semifinalen mot slovenske Darko Jorgic och tvingades att bryta matchen i tårar.

– Det var jobbigt. Jag är kanske i mitt livs form och jag får inte chansen att spela. Det gör ont, säger Karlsson till SVT.

Kristian Karlsson, 19:e på världsrankingen, vann första set mot slovenske Darko Jorgic, rankad sjua i världen och tvåa i Europa. Jorgic skulle dock ta ledningen med två snabba set – ett underläge som Karlsson tog ikapp. 2–2 och utjämnat. 

Men i femte setet kom bakslaget. Karlsson slog handen hårt i hörnet av bordtennisbordet och tvingades kliva av med blod rinnandes. Under en flera minuter lång paus fick Karlsson vård av det medicinska teamet och till sist försökte han fortsätta spela, men han kunde knappt greppa racket och avbröt matchen.

EM-veckan

– Spelar aggressivt och det straffar sig ibland. Jag slår upp... jag ser en benbit utanför och jag kan inte greppa racket, säger Karlsson till SVT.

– Jag ser hur det ser ut när vi torkar bort blodet. Det sticker upp något som jag inte har sett förut i alla fall. Vi får kolla upp var det är men det är inte bra.

”Inte goda odds”

Mikael Holm, landslagsfysioterapeut, var framme direkt för att hjälpa Karlsson.

– Han träffar bordet med tumvecket rakt mot bordet. När jag kommer fram är det ett djupt sår, säger han till SVT.

– Jag såg direkt att det inte var goda odds, fortsätter han sedan.

Det medicinska teamet försökte att limma ihop såret, men det räckte inte för att Karlsson skulle kunna fortsätta.

Under kvällen ska undersökningar, bland annat röntgen, genomföras för att se om benstrukturerna tagit skada. Utgången kan påverka Karlssons chans på att spela VM om ett par veckor.

– Tummen är väldigt viktig för en bordtennisspelare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Falck utslagen

Tysklands Dang Qiu blev för svår för Mattias Falck i semifinalen. Svensken kunde inte rå på 0–3-underläget och förlorade till sist med 1–4.

Falck tog en timeout efter att direkt ha hamnat i ett underläge mot Dang Qiu, men den här gången skulle reduceringen komma i fjärde set. 1–3 gav hopp om en finalplats och en vändning lik den i kvartsfinalen mot Truls Möregårdh, men flera missar av Falck blev kostsamma och avgörande, när Qiu, som knappt bjöd på några misstag alls, lyckades vinna det femte setet och därmed säkra segern.

Mattias Falck och Kristian Karlsson får nöja sig med varsitt EM-brons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet