Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Kramer under EM. Foto: Bildbyrån

Kramer fyra på 800 meter: ”En fjärdeplats är riktigt sur”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer vann sin semifinal på 800 meter.

Men i finalen under EM i München blev det en snöplig fjärdeplats.

– Jag var inställd på medalj och vinst idag. Det fanns inget annat. En fjärdeplats är bra så klart men det ger mig inte så mycket, säger Kramer till SVT Sport.

Vann gjorde spanske Mariano Garcia, silvret knep Storbritanniens Jake Wightman och bronset gick till irländske Mark English.

Kramer hängde inte med i det snabbaste tempot i inledningen av loppet och försökte på slutet att använda sig av sina sista krafter för att gå om. Men han låg lite för långt bak för att kunna nå medaljplats och slutade fyra.

EM-veckan

– Jag går in med en taktik som det finns risker i. Jag tappar några meter fram till täten där framme och klart de inte är jättelätta att jaga ikapp på slutet... resonerar Kramer.

Han fortsätter:

– Jag gör allt jag kan och kommer starkt på upploppet men ser hur långt fram det är. Det känns som att jag ska ta det men upploppet är lite för kort.

– Jag gör ett bra mästerskap får jag ändå säga, men att vara fyra är surt. Jag hade varit jättenöjd med medalj med en fjärdeplats är riktigt sur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet