Mattias Falck och Linda Bergström. Foto: Bildbyrån

Dags för nytt ”Utmanarmöte” i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Idrottsvärlden har stått stilla sedan coronapandemins utbrott. I väntan på att den ordinarie idrotten ska kunna återupptas sänder SVT på söndag andra delen av den nya specialsatsningen ”Utmanarmötet”. Denna gång är det bordtennis som står i fokus.

– Vi gör denna specialsatsning eftersom vi vet att många tv-tittare längtar efter liveidrott och en stund av underhållning och avkoppling i en tuff vardag. Vi vill också tillsammans med idrotten testa nya format och produktionsupplägg för att hitta en väg framåt i en vardag som tyvärr nog kommer att se väldigt annorlunda ut under en lång tid framöver, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

”Utmanarmötet” bjuder den här gången på två bordtennisdueller. En mellan Sverigeettan Linda Bergström, Ängby SK, och 20-åriga SM-finalisten Stina Källberg, Team Mälarenergi BTK, och en mellan VM-silvermedaljören Mattias Falck, Halmstad BTK, och förra årets JVM-finalist och UEM-vinnare 18-årige Truls Möregårdh, Eslövs AI BTK.

Kommenteras av J-O Waldner

Damerna respektive herrarna möts i varsin match som spelas i bäst av sju set på ett bord och utan publik på plats. Svenska bordtennisförbundet arrangerar dessa matcher tillsammans med SVT.

ARKIV: Här svarar J-O Waldner i Lindeborgs telefon

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här svarar J-O Waldner i Staffan Lindeborgs telefon

Matcherna kommer att spelas i en specialbyggd studio i ett garage i Oskarström utanför Halmstad. Chris Härenstam kommenterar matchen tillsammans med vår gästexpert, bordtennislegendaren J-O Waldner.

J-O Waldner har sammanlagt sex stycken VM-guld (2 i singel och 4 i lag), 11 EM-guld (1 i singel, 3 i dubbel och 7 i lag samt ett OS-guld (singel) i bordtennis bland många andra bedrifter.

Matcherna spelas på söndag och sändningstiden är 15:00-17:25 i SVT1/SVT Play.

KLIPP: Storebror Ymer vann brödrakampen i ”Utmanarmötet” (10 maj)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bröderna Elias och Mikael Ymer. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer