Storebror Elias Ymer vann brödrakampen

Uppdaterad
Publicerad

Storebror Elias Ymer, 24, vann brödrakampen mot Mikael Ymer, 21.

Den första matchen i SVT Sports specialsatsning ”Utmanarmötet”.

– Jättekul att få spela inför hela Sverige på det här sättet, säger Elias efter segern.

Den två år äldre Elias tog hem första set klart med 6-3 och var nära att plocka hem segern i två raka set vid ställningen 5-4 i andra och med två bollar från match.

Då höjde sig lillebror Mikael – som är rankad 68:a i världen jämfört med 201 för Elias – och tog hem andra set efter tiebreak.

Matchen avgjordes då i ett supertiebreak i först till tio. Mikael kopplade greppet med 8-5 innan Elias visade klass och vände till seger med 10-8.

– Fan vad nervös jag var vid 5-8. Aj, aj, aj. Jag trodde att jag hade bränt chansen. Men det går upp och ner i tennis och det gäller bara att ligga i. Det var kul att få spela mot Mikael, säger Elias efteråt.

Han berättar att de alltid varit tävlingsinriktade inom familjen.

– Jag och Mikael krigar om allt varje dag. När vi var små körde pappa ”hemmästerskap” och den som vann på tennisbanan fick bestämma mat, vem som skulle sitta fram i bilen, välja handduk först, välja plats i tv-soffan. Allt kretsade kring vem som vann på tennisbanan och det har satt den här mentaliteten hos oss, säger Elias.

Mikael Ymer lovade inför avgörandet i supertiebreak att donera 50 000 kronor till kampen mot corona om han lyckades med ett serveess. Det löftet infriade han redan i första försöket.

– Jag blev så glad när jag satte den. Just nu är mitt fokus inte alls på tennis. Jag vill bara kunna hjälpa till. Folk ligger på sjukhus och riskerar att dö. Hälsan kommer före allt. När tenniskarriären kommer i gång så tar jag det då, säger Mikael.

Nästa ”Utmanarmöte” blir söndag den 17 maj och då handlar det om bordtennis. Först ut är Sveriges bästa spelare på damsidan, Linda Bergström, mot 20-åriga Stina Källberg. Därefter utmanas Sveriges bästa herrspelare, Mattias Falck, av 18-årige talangen Truls Möregårdh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.