Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här sparkar danske stjärnan sönder en skärm. Foto: Bildbyrån

Danske stjärnan Anders Lind sparkade sönder skärm – diskades och åkte ut

Uppdaterad
Publicerad

Danmarks stjärna Anders Lind sparkade sönder en skärm vid domarbordet i frustration efter en förlust i EM-kvarten mot Portugal. Han diskades – och det ledde till att danskarna åkte ur mästerskapet.

– Då fick ju överdomaren vara i centrum. Det var väl det han ville, säger Danmarks svenske förbundskapten Linus Mernsten till SVT Sport.

Anders Lind förlorade den första matchen i Danmarks EM-kvartsfinal mot Portugal i Malmö med 3-2 i set. I frustration riktade han en lätt spark mot en skärm vid domarbordet och skärmen gick sönder.

– Anders touchade lätt det här nya domarbordet och så sprack det. Jag hörde inget, men vi tittade på video. Hade det varit ett normalt domarbord hade det inte hänt ett skit, säger förbundskapten Linus Mernsten.

Lind diskades och då han var uppsatt att spela även den femte matchen så räckte det med en till portugisisk seger för att Danmark skulle åka ur mästerskapet.

– Då fick ju överdomaren vara i centrum. Det var väl det han ville. Det är min enda kommentar. Jag är bara sjukt besviken. Jag tycker synd om alla danskar som har åkt hit, säger Mernsten och fortsätter:

– Jag tror att vi hade vunnit matchen.

”Jag gjorde bort mig och förstörde allt för laget men jag ville inte förstöra något och domaren som satt 20 centimeter bort märkte inte ens någonting”, skriver Lind på sin Youtube-kanal.

”Jag var tvungen att följa reglerna”

Överdomaren Sven Weiland förstår den danska ilskan men känner att han fattat rätt beslut.

– Tränaren sa att jag förstör sporten, en reaktion som jag kan förstå men jag var tvungen att följa reglerna och förstör man utrustning ska det vara ett rött kort, säger tysken.

Vem som ska ta kostnaden för skärmen som kostar runt 15 000-20 000 kronor är inte klart.

– Jag ska ta ett snack med min danska kollega men om det varit en svensk spelare som hade gjort det hade jag tagit kostnaden och om det varit jag själv skulle jag betalat, men det är jag det, säger Thomas Buza, förbundschef i det svenska bordtennisförbundet.

Se Anders Linds spark i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.