Ekholm avslutade karriären med sjunde SM-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Svensk dampingis stora namn det senaste dryga decenniet, Matilda Ekholm, avslutade sin karriär med att ta hem sin sjunde singeltitel i SM. 37-åringen vann mot Stina Källberg, 19, med stenhårda 4-3 i Söderhamn.

– Det här kommer jag att sakna när jag slutar, säger Ekholm till det svenska bordtennisförbundet.

Ekholm låg under med 2-3 i set men vände till 4-3. 

– Jag blev hårt pressad men det var rutinen som gjorde att jag lyckades vända. Det var topp tre av mina SM-guld just eftersom jag blev så hårt pressad, säger Ekholm.

Ekholm vann till slut med 4-3 (13-11,8-11,11-13,12-10,1-11,11-8,11-2).

Källberg vann Söderhamnsuppgörelse

I herrklassen vann Stinas storebror Anton en ren hemmafinal mot klubbkompisen Jon Persson, som slog ut Truls Möregårdh i semin, efter en odramatisk match.

Källberg ledde med 3-1 och gick fram till 10-4 och skaffade sig sex matchbollar. Han tog vara på den första. Källborg slog en lös hög forehandloop som Person snöpligt missade. Källberg avvaktade ett tag med att jubla men sträckte händerna i luften när speakern annonserade ut vinsten.

Tysklandsproffset Källberg vann matchen med 4-1 (11-7,11-5,11-3,3-11,11-4).

Vare sig VM-tvåan Mattias Falck eller Kristian Karlsson deltog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.