John Wall fortsätter som förbundskapten för damtruppen som består av Matilda Ekholm, Stina Källberg, Linda Bergström och Filippa Bergand. Foto: TT.

Efter turbulensen – John Wall fortsätter som damkapten i bordtennis

Uppdaterad
Publicerad

John Wall, som ryckte in som förbundskapten när Peter Sartz fick sparken innan sommaren, får förlängt förtroende fram till OS i Tokyo 2020.

– Han har kommit in på ett bra sätt och har funkat bra med tjejerna, säger sportchef Mikael Andersson till SVT Sport.

I slutet av maj fick damernas förbundskapten Peter Sartz sparken efter anklagelser om trakasserier och en sexistisk jargong. In med kort varsel kom istället John Wall som tillförordnad förbundskapten för damerna.

Nu står det klart att en tillfällig lösning blir mer permanent. Wall, som initialt skulle stanna i rollen fram till SOC på hemmaplan nu i oktober, får förlängt förtroende fram till efter OS sommaren 2020.

– Han har kommit in på ett bra sätt och har funkat bra med tjejerna. Så det känns rätt att han fortsätter, säger förbundets sportchef Mikael Andersson till SVT Sport.

Siktet inställt på OS 2020

Anställningen är på halvtid. John Wall har en bakgrund som bland annat tränare på riksidrottsgymnasiet i Köping och som tränare/sportchef för Nackaklubben Boo KFUM.

– Det har varit väldigt kul hittills men samtidigt många snabba puckar. Det jag ser fram emot nu är att jag kommer få mer tid till att jobba med spelarna och vara med på resan att ta ett lag till OS. Det är en bra grupp tjejer med en blandning av rutinerade och unga spelare som tränar stenhårt för att utvecklas och bli bättre, säger John Wall i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare står det klart att Jörgen Persson, som också varit ”vikarie” senaste halvåret, blir ny assisterande förbundskapten för herrlandslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.