Matilda Ekholm, Stina Källberg, Linda Bergström och Filippa Bergand har fått en ny förbundskapten. Foto: TT.

Ersättare utsedd efter sparkade bordtenniskaptenen

Publicerad

Bordtennisförbundet har utsett en ersättare till damlandslagets förbundskapten Peter Sartz som sparkades efter sexismanklagelser.

Det blir den 37-årige John Wall – tidigare spelare och svensk mästare med Eslöv, numera sportchef och huvudtränare för stockholmslaget Boo KFUM – har skrivit på ett korttidskontrakt och blir tillförordnad förbundskapten under lag-EM i september och SOC i oktober, skriver Aftonbladet.

– Det är ett ärofyllt uppdrag, och det ska bli väldigt roligt att jobba med landslaget, säger John Wall till Aftonbladet.

Polen och Turkiet i EM-kvalet

Gruppspelet i lag-EM är redan lottat, och Sverige ställs mot Polen och Turkiet, där gruppvinnaren går vidare till kvartsfinal.

Damlaget till EM består av Matilda Ekholm, Linda Bergström, Filippa Bergand och Stina Källberg, som kvartett som spelade VM.

Herrarnas grupp består av Rumänien, Ungern och Sverige.

Herrarnas trupp till mästerskapet består av VM-silvermedaljören Mattias Falck, Kristian Karlsson, Jon Persson, Anton Källberg och 17-årige Truls Möregårdh, nybliven UEM-mästare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer