Mattias Falck. Foto: Bildbyrån

Falck: ”Det är som alltid rörigt med pingisen”

Uppdaterad
Publicerad

Inga fler Bundesligamatcher.

Nu börjar en osäker uppladdning inför OS för svenske VM-tvåan.

– Det är rörigt, säger Mattias Falck till SVT Sport.

Säsongens ligaspel är över för pingisstjärnan Mattias Falck, åtta på världsrankningen. Falcks Werder Bremen missade slutspel, trots att han hade ligans tredje bästa matchkvot – 25–9. Han är nu hemma i Halmstad, och eftersom de internationella tävlingarna är färre – med anledning av pandemin – får Falck mer tid till träning.

– Det är skitbra, det får jag ju inte chansen till i normala fall. Nu kan jag köra på ordentligt, säger Mattias Falck.

29-åringen, som tog sensationellt VM-silver 2019, är uttagen till OS i Tokyo. Men tävlingsupplägget för att hitta form till de olympiska spelen, som börjar om knappt fyra månader, är oklart för honom.

”Nackdel med karantän”

– Det är som alltid rörigt med pingisen. Det ska vara två tävlingar i Kina för de 32 bästa spelarna i världen, men de är framflyttade till slutet av maj. Det ändras hela tiden med karantän, just nu är det två veckor. Vi har inte tagit något slutgiltigt besked än om jag spela tävlingarna eller inte.

Vad gör du annars?

– Då blir det mycket träning här hemma och spela i Pro Series (inbjudningstävling i Sverige) så jag får lite matcher.

Och vad gör du helst?

– Svårt att veta exakt. Fördelen i Kina är att jag får möta de bästa, men nackdelarna är ju karantän och resan.

Oavsett vilket uppladdningsalternativ det blir för Falck i maj, så ska han spela individuella EM i Polen – en månad före OS. Den svenska truppen är ännu inte uttagen. Men på världsrankningen är Falck bäst rankade europé, Kristian Karlsson elfte, Jon Persson 18:e och Anton Källberg 25:e.

– Det är en oerhörd bredd och det känns som om vi har goda chanser där.

Pingis-EM i Polen avgörs mellan 22 och 27 juni, och OS i Tokyo börjar 23 juli och avslutas den åttonde augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.