Källberg en boll från superskräll

Uppdaterad
Publicerad

Matchboll.

Sex gånger.

Så nära var Anton Källberg att besegra tidigare världsettan Dimitrij Ovtcharov.

Det går inte att komma närmare en semifinalplats vid storturneringen i pingis i Qatar än Anton Källberg. 23-åringen ledde med 2–0 i set mot Dimitrij Ovtcharov, som vunnit EM-guld och tagit OS-brons, och skaffade sig en matchboll.

Tysken räddade den, och sedan tre till som Källberg skapade.

Reducerat till 2–1, väl i fjärde set gick svensken fram på nytt fram i ledning. 10–9, och matchboll fem – miss för Källberg. 11–10 och matchboll sex för honom – miss igen.

Kvartsfinalen gick till ett femte och avgörande set. Källberg med 9–8 och egen serve, men slaget precis utanför. Och sedan utnyttjade Ovtcharov, i dag världstia, sin första och enda matchboll. 11–9 och 3–2 i set till tysken som jublade högt och höjde båda armarna efter rysaren.

– Jag gör för mycket enkla och snabba misstag själv och får inte ens till spel om bollen utan missar returer och förstaöppningar, dåligt av mig bara. Om det är nerver eller bara ovana att spela vet jag inte, säger Källberg till Svenska bordtennisförbundet.

Karlsson också utslagen

Källberg, rankad 58:a i världen, hade fram till kvarten bland annat slagit ut Lee Sang-Su, 22:a i världen, och An Jae-Hyun som blev trea på VM 2019.

En svensk till, Kristian Karlsson, var också framme i kvartsfinal. Den var lika jämn som Källbergs, och slutade med samma utgång. Förlust med 15–17 i tredje och avgörande set mot slovenen Darko Jorgic, där Karlsson hade tre matchbollar och missade serven vid två av dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.