Anton Källberg slog ut VM-trean i Doha

Uppdaterad
Publicerad

Anton Källberg och Kristian Karlsson är vidare till kvartsfinal i storturneringen i Doha efter imponerande insatser i dagens åttondel.

Källberg slog ut sydkoreanen An Jaehyun, som var VM-trea 2019, med 3-0 (11-3,11-5,11-9). Sydkoreanen slog i går Mattias Falck med klara 3-0 och tog revansch från VM i Budapest där Falck tog ett sensationellt silver.

– Jag hade som taktik att styra mycket själv och helt enkelt försöka spela tajt i hans serve och mer aggressivt i min egen, säger Källberg till Svenska bordtennisförbundet.

Kristian Karlsson slog ut 20:e-rankade fransmannen Simon Gauzy med lika klara 3-0 (11-6,11-7,11-6).

– Det var en stabil insats från min sida och jag fick dominera mycket med min forehand, säger Karlsson.

Kina deltar inte

Ingen spelare från Kina deltar i turneringen. I kinesernas frånvaro är den 17-årige japanske världsfemman Tomokazu Harimoto toppseedad i turneringen. Han kan få möta Källberg i en eventuell semifinal.

Källberg och Karlsson är till vardags klubbkompisar i tyska Düsseldorf och vann tillsammans med Timo Boll, fyllde 40 i måndags, Champions League strax före jul.

Torsdagens kvartsfinaler:

Kristian Karlsson – Darko Jorgic, Slovenien

Anton Källberg – Dimitrij Ovtcharov, Tyskland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.