Foto: Bildbyrån

Gerell inför Champions League: ”Måste vinna – annars är det kört”

Uppdaterad
Publicerad

Det är ”vinna eller försvinna” för Eslöv i Champions League när laget spelar hemma i kväll mot franska klubben Chartres.

– Detsamma gäller för oss, vi måste också vinna annars är det kört, säger landslagsspelaren Pär Gerell som spelar för Chartres sedan 2010.

Både Eslöv och Chartres förlorade i första omgången i gruppspelet och eftersom bara två lag av fyra går vidare så är matchen ikväll en nyckelmatch. Eslöv, som var i final 2016, missade avancemang förra säsongen.

– Jag ser fram emot matcherna i kväll och kanske får jag möta Eslövs kines Xu Hui, säger Pär Gerell.

Eslöv ställer sannolikt också upp med Robert Svensson och 15-årige Truls Möregårdh i laget.

– Xu vinner ju ofta sina två singelmatcher, men jag har besegrat honom ett par gånger, bland annat i en nationell tävling just i Eslöv, minns Pär Gerell.

Gerells senaste stora individuella framgång är EM-bronset i singel 2015. Däremot förlorade han den avgörande matchen när Sverige nyligen blev utslaget i lag-EM mot Slovenien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.