Foto: Bildbyrån

”Jag blandar och ger, som jag gjort i den här turneringen”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll i en jämn semifinal mot Portugal med 3-2 i matcher, i lag-EM i bordtennis. VM-tvåan från i våras, Mattias Falck är självkritisk efter att ha förlorat båda sina matcher.
– Min backhand har inte riktigt stämt i den här turneringen och det har slitit väldigt mycket. Det gäller att spela väldigt bra men det göra jag inte i dag, tyvärr, säger Falck efter semifinalen.

Trots att Falck förlorade båda sina matcher så var han bra med i den första. Vid seger där kunde det blivit ett helt annat utgångsläge.

– Jag blandar och ger som jag gjort i den här turneringen, tyvärr. Jag gör lite för många egna missar, men skaffar mig ändå 2-2 och har 9-8 (i avgörande setet) och ett bra läge som jag tror jag bränner. Sen är det 10-10 och små marginaler. Det är bara ett par bollar från att vi vinner den här matchen med 3-0.

– Det är ett jättebra läge för Mattias som han bränner, säger förbundskapten, Peter Blomquist.

Ungtuppen Truls Möregårdh fortsätter leverera på topp och vann sin match och hyllades av Blomquist efter matchen.

– Han gör så bra match som man hade förväntat sig. Han är ju i storform, den grabben. Riktigt bra.

OS-drömmarna avgörs i Portugal

Nu siktar de på nästa stora mästerskap, det största av dem alla.

– Det stora målet för oss nu är OS-kvalet i januari, i Portugal. Där gäller det att vara topp nio för att få spela OS och det är där våra tankar kommer ligga efter den här turneringen, säger Blomquist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer