Foto: Bildbyån.

Covid-19 stoppar Jon Persson i lag-VM i bordtennis – Stina Källberg kan också missa

Uppdaterad
Publicerad

VM-avresa om två dagar.

Och nu tvingas EM-bronsmedaljören Jon Persson stanna hemma efter positivt covid 19-test.

Även Stina Källberg riskerar att missa lag-VM i bordtennis.

Coronaviruset skapar bekymmer för det svenska bordtennislandslaget. Truppen – som ska flyga till kinesiska Chengdu på söndag – har decimerats sedan Jon Persson, EM-bronsmedaljör i dubbel i somras och rankad 39:a i världen, testat positivt för covid-19. Något Dagens Nyheter först kunde berätta.

För SVT Sport kommenterar Jon Persson beskedet.

– Ingen höjdare, säger 35-åringen.

Persson ersätts inte i truppen. Utan Sveriges herrar – som tog brons vid senaste lag-VM 2018 i Halmstad – reser med kvartetten Kristian Karlsson, Truls Möregårdh, Mattias Falck och Anton Källberg

”Först positivt, i dag negativt”

Landslagschef Thomas Buza bekräftade tidigare att en uttagen spelare till hade testat positivt för covid-19, SVT Sport kan berätta att det rör sig om Antons syster tillika regerande svenska mästaren Stina Källberg.

– Hon testade först positivt, men har i dag testat negativt. Om det är negativt i morgon också så kan hon åka till Kina, säger damlandslagets förbundskapten Tobias Bergman.

Hur mår hon?

– Hon har inte haft några symptom, och vi var på tävling förra veckan i Kazakstan och hon testades innan det. Stina var överraskad när det första covid-testet visade sig vara positivt.

Förutom Stina Källberg ingår Linda Bergström, Filippa Bergand och Matilda Hansson i truppen. Om Källberg stoppas, så tar Rebecca Muskantor hennes plats i laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.