Truls Möregårdh. Foto: Bildbyrån

Truls Möregårdh lämnar Eslöv – klar för Bundesliga

Uppdaterad
Publicerad

Truls Möregårdh lämnar Sverige.

Världssexan kommer att spela i Bundesliga i höst.

– Det var för svårt att inte tacka ja till det, säger Möregårdh.

För SVT Sport berättar den regerande vice världsmästaren Truls Möregårdh för första gången om tyska klubbflytten. Han ska representera Neu-Ulm både i inhemska ligan och cupen, samt i Champions League.

Tidigare har Möregårdh kombinerat ligaspel i Sverige med Champions League-spel för polska Dekorglass Dzialdowo, men den möjligheten försvinner nu för honom. Och efter sju säsonger lämnar han Eslöv och Pingisligan, men kommer att bo kvar i den skånska staden.

– Tyvärr går det inte, jag gillar att spela i Sverige och det är kul att synas i olika klubbar. Men det här var för svårt att inte tacka ja till. Det känns väldigt inspirerande, säger Truls Möregårdh till SVT Sport.

20-åringen skrev på för storsatsande Neu-Ulm redan i våras, men då bara för spel i Champions League stundande säsong. Nu blir det alltså även spel i Bundesliga och tyska cupen för klubben i södra Tyskland.

Stjärnlagkamrater

Han blir lagkamrat med bland andra tysken Dimitrij Ovtcharov, tia på världsrankningen, sjunderankade Lin Yun-Ju och världsfyran Tomokazu Harimoto från Japan. Möregårdh debuterar på söndag, hemma mot Grünwettersbach.

– Jag vet att Ovtcharov ska spela, sedan får jag se vilka de andra blir när jag kommer fram.

Möregårdh tog individuellt VM-silver i november, och vann alla 33 möjliga singelmatcher i Pingisligan förra säsongen. I EM, som avgjordes förra veckan, var han förstaseedad men åkte ut i kvartsfinal mot landsmannen Mattias Falck.

KLIPP: Falck och Möregårdh bjöd på show: ”Fantastisk duell” (20/8)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristian Karlsson och Mattias Falck. Foto: Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.