Mattias Falck och Matilda Ekholm. Foto: Bildbyrån

Klart: SVT sänder SOC i bordtennis

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag inleds årets upplaga av stjärnspäckade SOC i bordtennis och nu står det klart att SVT sänder från finalhelgen 5-6 oktober.

Sverige kommer med en stark trupp med bland andra Matilda Ekholm och världsnian Mattias Falck.

– Våra svenska spelare brukar gå bra på hemmaplan, vi har haft stora framgångar de senaste åren. Alla är dessutom skadefria. Det finns goda svenska chanser men det är oerhört tuff konkurrens, säger Svenska bordtennisförbundets kommunikationsansvarige Max Ansbro.

”Startfältet är starkare än på OS”

De svenska spelarna ställs mot en lång rad internationella världsstjärnor i Eriksdalshallen. På damsidan finns bland andra världsmästaren Liu Shiwen och på herrsidan världsettan Xu Xin, båda från Kina.

– Startfältet är starkare än på ett OS eller VM eftersom vi har fler kineser och japaner med. På damsidan har vi till exempel de 14 högst rankade i världen på plats, och på herrsidan är det egentligen bara den kinesiske världsmästaren Ma Long som saknas, säger Max Ansbro.

SVT:s sändningar kommenteras av Chris Härenstam och David Gustafsson.

Sändningstider i SVT:

Lördag 5 oktober

16.00-20.15 SVT Play: Kvartsfinaler och dubbelfinaler, damer och herrar

Söndag 6 oktober

10.00-13.00 SVT Play: Semifinaler, damer och herrar

15.30-17.30 SVT1: Finaler, damer och herrar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer