Kristian Karlsson under hemma-VM i Halmstad. I dag blev han Champions League-mästare för sitt Düsseldorf. Foto: TT.

Kristian Karlsson följde upp VM-bronset med CL-titel

Uppdaterad
Publicerad

För ett par veckor sedan var Kristian Karlsson med och tog ett brons för Sverige i lag-VM hemma i Halmstad. I kväll vann Karlsson Champions League med sitt Düsseldorf.

Düsseldorf fick revansch för förlusten mot ryska Orenburg i förra årets final och vann med 3-1 i kväll och följde upp segern i Tyskland med 3-2 för fem dagar sedan. Totalt blev det 6-3 för Düsseldorf.

Det var dock inte Karlsson som kunde iklä sig någon hjälteroll. Han förlorade sin match mot veteranen Vladimir Samsonov med 0-3 (7-11,7-11,9-11).

Boll lättad matchvinnare

Det var i stället evigt unge Timo Boll, 37, som steg fram och ordnade segern med sina två vinster i kväll. Det var sju år sedan som Düsseldorf senast vann turneringen och Boll hade börjat tvivla.

– Vi har väntat sju år på den här titeln och det har varit jobbigt när vi förlorat tidigare finaler. Allt gick väl i år och vi utnyttjade att Orenburg var lite försvagat, säger Boll som kunde räkna in sin sjätte CL-titel för egen del till Frankfurter Allgemeine.

Matcherna i kväll, Orenburg-Düsseldorf:

Jun Mizutani – Stefan Fegerl 1-3

Dimitrij Ovtcharov – Timo Boll 1-3

Vladimir Samsonov – Kristian Karlsson 3-0

Jun Mizutani – Timo Boll 0-3

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.