Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Kristian Karlsson om stödet: ”Det hjälpte att läka lite snabbare”

Uppdaterad
Publicerad

Kristian Karlsson bröt EM-semifinalen i tårar.

Och tröstades av sin motståndare och vän.

Dessutom väcktes kärlek och stöd från Sverige.

– Det hjälpte nog att läka lite snabbare, säger Kristian Karlsson till SVT Sport.

När Kristian Karlsson för en månad sedan tvingades bryta semifinalen vid bordtennis-EM i München, utspelade sig fina scener. Svensken grät när han kramade om motståndaren tillika vännen Darko Jorgic och hans tränare efter den avbrutna semin.

Karlsson möttes sedan av hundratals varma meddelanden och hälsningar i sina sociala medier-konton.

– Det blev ju en fin grej i det dåliga. Man ska ta det goda med det onda säger man ju, det var ju enormt stöd från svenska folket. Och det var ju en häftig upplevelse på det sättet. Det tar jag med mig, det hjälpte nog att läka lite snabbare också, säger Kristian Karlsson till SVT Sport.

31-årige svensken, som samtidigt både är regerande världsmästare och Europamästare i dubbel, har påbörjat sin resa tillbaka. Såret har läkt, och han har tränat och debuterat för sin franska klubb Hennebont.

I dag reser han och resten av svenska bordtennislandslaget till lag-VM i Chengdu, som avgörs mellan 30 september och nionde oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.