Kristian Karlsson tröstas av Darko Jorgic vid EM-semifinalen i bordtennis. Foto: Bildbyrån

Kristian Karlsson läkarundersökt efter otäcka skadan i EM:”Jämförde det med ett knivhugg”

Uppdaterad
Publicerad

Kristian Karlsson har läkarundersökts – och fått ett lugnande besked:

Handen är inte bruten.

– Läkarna jämförde det med ett knivhugg, säger Karlsson till SVT Sport.

Han hade just hämtat upp ett 2–0-underläge i set i EM-semifinalen mot slovenen Darko Jorgic som olyckan var framme. Vid ställningen 5–5 i femte set försökte Karlsson sig på ett avancerat slag men träffade bordet med full kraft i stället för bollen och sen började blodet forsa.

Efter en stunds behandling testade Karlsson att fortsätta men insåg tämligen omgående att det inte var någon idé att ens försöka fortsätta då han knappt kunde greppa sitt pingisrack.

– Jag har aldrig slagit i bordet så hårt, det var dumt att göra det i en EM-semifinal när det står 2–2 och fem lika. Matchen var så jämn, den stod verkligen och vägde och det känns trist när att det blev så här jag är i en sån form, det hade känts bättre att förlora med 4–2 än att åka ut på det här sättet. Det känns fortfarande lite tungt, säger 31-åringen till SVT Sport.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

”Fick bra diagnos”

En tröst i all bedrövelse är att skadan inte är så allvarlig som det först spekulerades om.

– Vi fick en bra diagnos på sjukhuset. Det är ett köttsår och det som stack upp ur handen var en blandning av fett och kött. Jag har aldrig sett något liknande förut och jag var ju väldigt orolig att det skulle vara något ben eller nånting för det såg ju hårt ut liksom, men jag antar att man inte är gjord av sörja på insidan, det såg läskigare ut än det kanske var så det var ju skönt. Läkarna jämförde det med ett knivhugg.

Hur länge blir du borta?

– Det beror på hur djupt såret är, det var svårt att säga, men det ska handla om en till tre veckor så det var en ganska överkomlig diagnos ändå. Jag trodde att det skulle vara värre så man får väl säga att jag hade tur i oturen.

Ett besked som innebär att det inte ska vara några som helst problem att komma till start i VM som inleds i kinesiska Chengdu om sex veckor.

– Det har känts bra under en lång tid nu, ända sen OS har det gått relativt bra, så det är bara att fortsätta på den inslagna vägen, säger Karlsson.

Klipp: Här skadar sig Karlsson i semifinalen – tvingas bryta

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristian Karlsson siktar på lag-VM. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.