Lovande svensk VM-start i Houston

Uppdaterad
Publicerad

Det började bra för de svenska pingisherrarna i VM i Houston, USA.

Tre matcher, tre vinster och alla vidare till nästa omgång.

För Anton Källberg och Truls Möregårdh var det som en promenad i parken. Däremot tvingades Kristian Karlsson till en tuff sjusetare för att ta sig vidare till andra omgången.

För motståndet stod Ho Kwan Kit från Hongkong och det är en på förhand svår motståndare.

– Jag visste det skulle bli en tuff match. Har mött honom några gånger tidigare. Skulle kanske avgjort när jag hade 9–8 i andra set, sade Kristian Karlsson.

Källberg gjorde processen kort

Nu blev det inte så. Avgörande blev i stället starten på skiljeset där ett par riktigt bra dueller i inledningen gav Kristian Karlsson en betryggande ledning med 7–0.

Anton Källberg gjorde processen kort med Lubomir Jancarik, Tjeckien, i fyra raka set.

– Tyckte jag styrde matchen från början. Vann över honom i tyska ligan förra veckan i tre raka och han hade inget nytt att komma med. Känner att jag har bra självförtroende, sade Anton Källberg.

Såväl Kristian Karlsson som Truls Möregårdh hade förre världsmästaren Stellan Bengtsson på bänken.

– Det är en stor ära att ha honom som coach, sade en väldigt nöjd Truls Möregårdh.

”Spelade stabilt”

Visserligen blev två av de fyra seten jämna, men när det väl gällde visade sig Truls Möregårdh den starkare i mötet med Ahmed Saleh Egypten.

– Spelade stabilt. Är nöjd med både serve och returer, sade Truls Möregårdh.

För Stellan Bengtsson var detta första VM sedan 1993 som han var med som coach för Sverige.

– Jag behövde inte lång betänketid när jag fick frågan. Detta är kul och samtidigt spännande och hoppas jag kan bidra med något till grabbarna, sade Stellan Bengtsson.

Persson fullbordade segerraden

Jon Persson fullbordade den svenska segerraden, sent på tisdagskvällen lokal tid. Han vann över Ibrahima Diaw, Senegal, med 4–2 i en fartfylld match med ideliga dueller i backhanddiagonalen, där svensken stod upp bra.

Efter en öppning med 3–0 i set kom Ibrahima Diaw in i matchen och Jon Persson fick slita hårt för poängen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.