Mattias Falck. Foto: Bildbyrån

Mardrömsstart för Sverige i bordtennis-VM

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en mindre lyckad start för Sverige när VM i bordtennis inleddes i Durban, Sydafrika, under lördagen. Både Anton Källberg och Mattias Falck, rankade 24:a respektive 26:a i världen, blev utslagna redan i den första omgången.

För Anton Källberg blev det en jämn match mot finländaren Benedek Olah, rankad 70:a, där Källberg till slut förlorade med 3–4 i set.

Mattias Falck, som har ett VM-silver från 2019, fick aldrig riktigt kontroll över sin motståndare Lam Siu-hang, Hongkong, rankad 135:a, och fick se sig besegrad med 1–4 i set.

Däremot imponerade Truls Möregårdh och Kristian Karlsson som båda vann sina respektive matcher med 4–0 i set.

Även i damsingelklassen blev det tidiga uttåg för de svenska spelarna. Både Christina Källberg och Filippa Bergand blev utslagna med 1–4 respektive 2–4 i set.

Det gör att Linda Bergström nu är det enda svenska hoppet kvar på damsidan. Hon vann sin match mot amerikanska Lily Zhang med 4–0 i set.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.