Mattias Falck har nått sin högsta placering någonsin på världsrankingen. Foto: Bildbyrån

Mattias Falck avancerar på världsrankingen

Publicerad

Mattias Falck, 27, avancerar två placeringar på världsrankningen. VM-tvåan är nu rankad nia i världen, hans högsta placering någonsin.
– Det är jättestort och jag är väldigt glad att för första gången vara topp tio, säger han till SVT Sport.

Mattias Falcks 2019 fortsätter på ett bra sätt. Efter att ha tagit VM-silver i Budapest i april i år, Sveriges första individuella VM-medalj sedan 1997 då J-O Waldner knep silvret i Manchester, följde han upp det med att nå huvudturneringen i China Open. Där blev det dock förlust mot hemmaspelaren Ziyang Yu.

De två turneringarna ligger till grund för den senaste världsrankingen, där den svenske ettan har avancerat två placeringar, upp till en nionde plats.

– Det är jättestort och jag är väldigt glad att för första gången vara topp tio. Nio är dessutom en enkel siffra, säger 27-åringen till SVT Sport.

Tvåa i Europa

Betyder det någonting för dig rent sportsligt att vara topp tio?

– Nej, det är nog mer för mig själv. Det betyder mycket för mig att slå mig in topp tio i världen. Sportsligt är det inte så stor skillnad. Nu får jag sätta upp högre mål och ta ytterligare kliv.

Med niondeplatsen är han näst bäste europé, efter den tyske veteranen Timo Boll som återfinns på en sjätteplats

– Timo gör det fortfarande bra och upp till honom är det fortfarande några placeringar. Men det är klart jag absolut vill vara rankad högst i Europa.

Näst bäste svensk är Kristian Karlsson som avancerade tre placeringar, upp till en 29:e-plats. Kinesen Zhendong Fan toppar rankingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer