Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mattias Falck Foto: TT

Mattias Falck siktar på VM-finalrepris i ITTF Finals: ”Njuter lite extra”

Uppdaterad
Publicerad

Efter närmare 250 dagar utan internationella tävlingar så tävlar nu Mattias Falck för andra gången på mindre än en vecka.
I dag går han in i ITTF Finals, och ställs mot VM-kvartsfinalisten Simon Gauzy.
– Man njuter lite extra varje gång just nu, säger han.

När Mattias Falck förra veckan gick till kvartsfinal i World Cup-tävlingen i kinesiska Weihai var det hans första internationella tävling på nästan 250 dagar.

Redan i dag är det dags för nästa stortävling, då han går in i ITTF Finals i Zhegzhou, en tävling där de 16 högst rankade spelarna i världen deltar. Och det råder ingen tvekan om att Falck trivs tillbaka i tävlingsvärlden.

– Man njuter lite extra varje gång just nu, säger han, på videolänk från hotellrummet i Zhengzhou, där spelarna befinner sig i en så kallad ”bubbla”:

– Det är klart att det är lite annorlunda att man inte kan gå ut, vi får ju tillbringa ll vår tid på hotellet och i hallen. Men jag tycker att det har funkat väldigt bra. Men det är klart att det är lite annorlunda mot vad man är van vid. Men man vet ju inte vad som händer, men det är ju stor chans att det kommer att fortsätta att vara såna här event.

Hur har tiden i bubblan varit?

– Det var ju 14 dagars karantän när vi först flugit hit. Först var det åtta dagar där vi fick tillbringa all vår tid på rummet, men efter det fixade det så att vi fick träna två gånger per dag, så det var ju skönt. Men det är lite speciellt med såna här karantänstider.

Hur fördrev du tiden på hotellet?

– Det blev mycket telefon, med samtal hem. Jag hade släpat med mig mitt Playstation hemifrån som jag har kopplat in i teven, så det har blivit mycket Fifa. Men Fifa har svikit mig på alla hotell hittills, så det har blivit mycket offline, haha.

”Väldigt viktigt”

Precis som med allt annat i världen är det oklart hur mycket tävlingar det blir framöver, så Falck säger att han prioriterar de aktuella tävlingarna högt.

– Det är väldigt viktigt. Det är ett bra tillfälle att se om det man har tränat på under den här speciella tiden gett resultat. Det är ju bara världstoppen som är här, så det är viktigt att få de här matcherna för mig, säger han.

Vinner Falck mot Gauzy väntar troligen Ma Long i kvartsfinal. Just Ma Long var den som besegrade Falck i fjolårets VM-final.

– Så det kan bli en repris på VM-finalen. Jag har inte mött honom sen den matchen, så det hade varit väldigt kul att få till den matchen, säger Falck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer