Truls Möregårdh storspelar i Macao. Foto: World Table Tennis

Möregårdh utslagen i semifinal i WTT Champions

Uppdaterad
Publicerad

Bordtennisstjärnan Truls Möregårdh, 20, imponerade stort då han besegrade sin landsman Mattias Falck i kvartsfinalen i den stora tävlingen WTT Champions i Macao. Han vann med 3-1 (8-11, 11-6, 13-11, 11-9) i set.

Men sedan åkte han ut i semifinalen mot världselvan Wang Chuqin.

Truls Möregårdh förlorade med 0–4 i set, tre av dem med två bollars marginal mot vänsterhänte kinesen. Han hade dessförinnan besegrat världstvåan och landsmannen Ma Long i kvartsfinalen.

Medan världssexan Möregårdh besegrade sin landsman i kvarten i WTT Champions-tävlingen, Mattias Falck. Som vann första set, och matchen var jämn överlag, men till slut var 20-årige Möregårdh starkare. Efter matchen var han lycklig.

– Jag är väldigt glad. Det var kul att spela framför er. Det är svårt att spela mot en lagkamrat som Mattias. Vi har tränat mycket tillsammans. Det var bland den bästa bordtennisen jag har spelat i livet. Jag spelade jättejättebra, säger han.

KLIPP: Möregårdhs uppvisning på lag-VM  (6/10)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Truls Möregårdhs uppvisning på lag-VM – Sverige vidare till kvartsfinal Foto: IMG Media

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.