Eslöv firar SM-guldet Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Överlägset Eslöv försvarade sitt SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Bordtennisdamerna i Eslövs PK försvarade sitt SM-guld genom att för andra året i rad finalbesegra Köpings BTK.

Det blev seger med 2–0 i matcher efter att ha vunnit båda finalmötena med 5–1.

I onsdags tog Eslövs herrar klubbens 14:e SM-guld och damerna ville inte vara sämre och kunde för nionde gången lyfta SM-pokalen.

Li Fen är veteranen som är pingisligans bästa spelare under många år har sedan 2002 på alla sina framträdanden fenomenala 212–4 i singelkvot.

– Det är fortfarande roligt och varje år är en utmaning för mig att kunna prestera, sade Li Fen.

Det unika med Eslövs damlag är att Li Fen, 47, är den äldsta och Siri Bejegård, 12, är den yngsta svenska mästarlinnan i bordtennis på seniorsidan.

För tre år sedan vann Eslöv också SM-guld. Då var Li Fen och Hana Goda, vid det tillfället 14 år, med i laget. Nu är det tre år gamla rekordet slaget.

Li Fen och Hana Goda har sopat rent och vunnit samtliga sina matcher under säsongen, sammanlagt har de 34–0 i singelkvot. Lägg därtill superlöftet Siri Benjegård, unga Nomin Baasan och Matilda Hansson så är det lätt att förstå att motståndarna har svårt att forcera den muren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.