Truls Möregårdh föll i sextondelsfinalen. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Storspelande Möregårdh föll mot legendaren Samsonov

Uppdaterad
Publicerad

Det var historien mot framtiden. 16-årige Truls Möregårdh mot bordtennislegendaren Vladimir Samsonov i sextondelsfinal i EM. Men än så länge är gammal äldst – trots att den svenske talangen storspelade lyckades han inte rå på den 26 år äldre vitryssen som vann med 4-2 i set.

Vladimir Samsonovs, 42, meritlista är lång. Han är rankad tia i världen, har tre EM-guld i singel och två VM-silver i bagaget. Dessutom har han varit med i sex raka OS sedan 1996.

Men Truls Möregårdh, rankad 119 i världen, spelade helt respektlöst och vann andra set med 11-8 och tredje set med 11-6 – i hans första seniormästerskap i karriären.

Men mer än så släppte vitryssen inte till. Han vann tre raka set – och vann därmed också matchen med 4-2 i set. I åttondelsfinalen ställs Samsonov nu mot tysken Dimitrij Ovtcharov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.