Mattias Karlsson svarade för två segrar. Foto: SVT/Arkiv

Succé igen för Mattias Karlsson

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsspelaren Mattias Karlsson är fortfarande obesegrad i Pingisligan. Ikväll vann han båda sina singelmatcher när hans Halmstad mötte svenska mästarna Eslöv i Skåne.

Och Mattias besegrade i tre raka set Eslövs och ligans bäste spelare i många år – Xu Hui.

– Jag är mycket nöjd med mitt spel mot Xu och det var faktiskt bara fjärde gången jag vann mothonom, säger Mattias Karlsson till SVT Sport.

Mattias vann också matchen mot Truls Möregårdh med 3-1 i set och efter två lagmatcher har Karlsson nu fyra segrar och setkvoten 12-1.

– Jag skulle vunnit 3-0 mot Truls, hade en stor ledning i det setet jag förlorade, menar Mattias Karlsson.

Eslöv vann dock till slut matchen med 4-2 och leder serien tillsammans med BTK Warta från Göteborg efter tre omgångar. Robert Svensson blev Eslövs matchvinnare med två segrar – i den sista matchen besegrade han Halmstads Elias Ranefur.

Mattias Karlsson dubblerar den här säsongen och spelar i två ligor. Fram till mitten av december pendlar han till Malaysia där han spelar i ett av lagen i den nya Asiatiska Ligan. I Pingisligan är dock hans Halmstad utan seger så här långt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.