Foto: Bildbyrån

Svenska pingislöften skrällde i Soc-dubbeln

Uppdaterad
Publicerad

Mot tuffast tänkbara motstånd bjöd de två svenska bordtennislöftena Truls Möregårdh och Anton Källberg för en första klassens sensation när man förpassade kinesiske världsettan Fan Zhendong, i par med landsmannen Liang Jingkun, ut ur dubbelturneringen.

– Det kändes som att vi var mer kreativa i vårt spel och hade bättre servar och returer, sade Truls Möregårdh, som tillsammans med Källberg tvingade Fan Zhendong till svåra beslut och misstag.

I dubbel är Källberg rankad 51:a och Möregårdh 409:a, medan stjärnan Zhendong är rankningfemma och Jingkun 192:a.

Jens Lundquist gör sitt 17:e Soc och trivs alldeles utmärkt i denna tävling. På grund av sparsamt spel på World Tour har han sjunkit på rankingen.

– Jag har spelat bra i franska ligan och vet att jag håller bra klass. För tre år sedan slog jag dåvarande världsmästaren Zhang Jike på Soc, sade Jens Lundquist.

Lundquist har tvingats till fyra tuffa uppgifter i kvalet och gjort det väldigt bra mot högre rankade spelare.

I första singelomgången skulle han ställas mot nuvarande världsmästaren, Ma Long, men denne har skadat sig i knäet och därför är Lundquist vidare till åttondelen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.