Hampus Nordberg. Foto: TT

Svensk doldis skrällde mot EM-tvåan

Uppdaterad
Publicerad

Många svenskar är vidare i SOC.

Den största blågula överraskningen hittills är Hampus Nordberg som besegrade rumänen Ovidiu Ionescu, silvermedaljör på EM i år.

Nio hemmahopp vann i andra kvalomgången i SOC, bordtennis-världstourtävlingen Swedish Open som avgörs i Eriksdalshallen i Stockholm.

Jon Persson, Anton Källberg och 16-årige löftet Truls Möregårdh – som ingick i laget som tog VM-brons vid lag-VM i våras – är alla vidare, Möregårdh besegrade Hong Kongs Ho Kwan Kit, rankad 52:a i världen, med 4–2 i set.

SOC

Just Källberg och Möregårdh ställs mot varandra i tredje kvalomgången. Där alltså sju andra svenskar också ska spela under onsdagen. 31-årige Hampus Nordberg tog sig dit efter seger med 4–1 i set mot Ovidiu Ionescu som tog till EM-final i september efter att bland annat besegrat svensktvåan Kristian Karlsson. Efter den skrällen ställs nu Nordberg mot belgaren Florent Lambiet.

Mattias Falck, rankad nitton i världen, och Kristian Karlsson, 24:a i världen, är direktkvalificerade in i huvudturneringen som börjar på torsdag.

Matcher tredje kvalomgången i SOC

Elias Ranefur–Masataka Morizono (Japan)

Jens Lundquist–Alvaro Robles (Spanien)

Jon Persson–Ricardo Walther (Tyskland)

Anton Källberg–Truls Möregårdh

Hampus Nordberg–Florent Lambiet (Belgien)

Simon Berglund–Pär Gerell

Hampus Söderlund–Kanak Jha (USA)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SOC

Mer i ämnet