Foto: Bildbyrån

Sverige klart för World Team Cup

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska bordtennislandslaget har fått ett glatt besked. Sverige är klart för World Team Cup som spelas i februari nästa år i London. Sverige får den sista platsen bland de 12 nationer som får delta.

– Det är oerhört positivt för vår del, inte minst med tanke på lag-VM på hemmaplan, säger förbundskaptenen Ulf Tickan Carlsson.

SOC på hemmaplan i Stockholm blev inte någon svensk succe. Kina dominerade som vanligt och vann tre av fyra titlar.

Och Kina med bland annat SOC-vinnarna Xu Xin och Fan Zhendong blir tillsammans med Japan och Tyskland favoriter i World Team Cup som nu gör comeback i det internationella programmet.

Upplägget påminner om fotbollens Confederations Cup och alla världsdelarna är representerade.

– Tävlingen har spelats förut och blir nu extra intressant med tanke på vårt hemma-VM två månader senare, menar Ulf Carlsson.

Fyra spelare kommer att ingå i det svenska laget och de högst rankade just nu är Mattias Karlsson, Kristian Karlsson, Pär Gerell och Anton Källberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.