Foto: Bildbyrån

Premiärvinst för svenska herrarna

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en smakstart även för de svenska herrarna när de klev in i lag-EM med en match mot Ungern. Trots ett bottennapp för VM-tvåan Mattias Falck, blev det svensk vinst med 3–1.

De svenska herrarna tog en planenlig seger i sin lag EM-preimär under eftermmiddagen. 18-seedade Ungern blev en lätt match för Sverige, som är rankat tvåa.

Jon Persson inledde spelet mot Adam Szudi. Persson styrde det första setet enkelt med sitt snabba spel.

– Det är snabbt och stabilt, Szudi hänger inte med när det blir det tempot, kommenterade expert David Gustafsson.

Persson kunde efter ett lite sämre tredje set, knyta ihop säcken i det fjärde och ge Sverige en 1–0-ledning.

Tufft för Falck

Sverigeettan, tillika VM-tvåan, Mattias Falck fick en lite tuffare inledning. Bence Majoros spelade på toppnivå och tog hem både första och tredje set. I det fjärde lade den 22-årige ungraren in ännu en växel och vann övertygande med 11–5 och utjämade till 1–1 i matcher.

17-årige Truls Möregårdh fick då lite mer press på sig än vad många tänkt sig. Men det unga stjärnskottet visade att han inte har några problem med nerverna. Möregårdh vann sin match med 3–1 mot Tamas Lakatos och bjöd på en fin uppvisning.

Revanschen kom

Mattias Falck fick chansen att revanchera sig. I den femte matchen ställdes även han mot Adam Szudi och väl där visade Falck stundtals upp riktigt fint spel men också en hel del slarv. Matchen blev jämn, men det var Falck som hade bäst nerver. 11–6 i femte set gav Sverige segern.

För att ta sig vidare från gruppspelet måste Sverige vinna sin grupp. I nästa, avgörande match väntar Rumänien, ett lag som expert David Gustafsson håller lite högre än Ungern.

– Jag tycker att Rumänien är mer spännande och lite bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.