Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mattias Falck. Arkiv. Foto: Bildbyrån

Sverige vinner gruppen efter seger mot Polen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är vidare i lag-VM som gruppetta efter tredje raka segern idag. Sverige vann med 3-0 mot Polen efter två enkla matcher och en tuffare. Mattias Falck fick slita ont för att besegra blott 16-årige Milosz Redzimski med 3-2 i set (7-11, 7-11, 14-12, 11-6, 11-8).

– Det var väldigt viktigt att vinna idag för seedningen, sa Falck efter sin seger.

Som gruppetta får Sverige förhoppningsvis en enklare motstånfare  i åttondelsfinalerna, som ännu inte är lottade.

Men Falck har lite att fundera på till dess. Han blev utmanövrerad av den polske 16-åringen Redzimski i de två första seten, och var riktigt illa ute i det tredje setet där polacken hade en matchboll.  Men med rutin och klass vände  VM-tvåan från 2019 på matchen och kunde vinna med 11-8 i femte set.

– Vi spelade bra idag. Vi har fyra bra spelare i laget och mycket att välja på. Vi siktar på medaljer, sa Falck om Sveriges läge på VM.

Sveriges breda lag består även av Truls Möregårdh, Kristian Karlsson och Anton Källberg, som ställdes över i dagens möte med Polen.

Innan Falcks match hade Truls Möregårdh städat av Samuel Kulczycki med 3-0 (11-9, 11-7,15-13) och Kristian Karlsson hade det ännu enklare mot Maciej Kubik 3-0 (11-5,11-9,11-6).

Kristian Karlsson tillbaka efter skadan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.