Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stina Källberg, talangfull spelare i landslaget, som ska möta Sverigeettan Linda Bergström i SVT:s specialsatsning ”Utmanarmötet”. Foto: Bildbyrån

Talangen nervös inför tv-matchen: ”Värsta är väl att jag skämmer ut mig totalt”

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronapandemin tvingades Stina Källberg avsluta sin utlandssatsning i förtid.
Nu är hon aktuell som utmanare i SVT:s ”Utmanarmötet” och berättar som den stora rädslan – att spela inför tv-kameror.
– Det värsta är väl att jag skämmer ut mig totalt, missar alla bollar och får panik, säger Källberg.

Stina Källberg är en av landets främsta talanger på damsidan. Efter ett långt speluppehåll ställs hon på söndag mot sin tidigare träningskompis Linda Bergström som rankas som etta i Sverige.

– Jag har aldrig spelat en match som tv-sänts tidigare. Det ska bli väldigt roligt att få spela en match som betyder något igen. Jag är väldigt spänd, men också taggad. Det ska bli kul.

Vad känner du är det värsta som kan hända?

– De tär väl att jag skämmer ut mig totalt, missar alla bollar och får panik. Men det hoppas jag inte kommer hända.

Källberg bodde i österrikiska Linz fram till att coronaviruset bröt ut. I mars avslutade hon sin satsning och flyttade hem till Sverige.

– Under ett landslagsläger fick jag ett mess från bossen i Linz om att allt var inställt. De fick vara maximalt fem personer i ett rum och sedan dess har jag bara varit i Sverige. För mig kändes det okej för jag hade ändå bestämt mig för att flytta till Halmstad. Nu fick jag göra det lite tidigare.

Inför söndagens möte har Linda och Stina haft kontakt.

– Linda var sjysst och sa att hon bytt från långa nabbar till korta, så då får jag träna mer på det. Hon är ju Sverigeetta och man har ju alltid strävat efter att slå henne och gå förbi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer