Truls Möregårdh firade sin födelsedag med vinst i lag-VM. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Truls Möregårdh firade födelsedag med seger i lag-VM: ”Han är överlägsen”

Uppdaterad
Publicerad

I dag fyller Truls Möregårdh 22 år. Han firade tillsammans med de andra herrarna genom att slå Slovakien med 3-0 i den första gruppspelsmatchen i lag-VM i Busan, Sydkorea.

Truls Möregårdh gick ut som tvåa och besegrade Yang Wang med 3-0. Innan dess hade Anton Källberg besegrat Lubomir Pistej med 3-1. Mattias Falck avslutade med att besegra Jakub Zelinka med 3-0, totalt 10-1 i set.

Zelinka stretade emot bra men här han slog en boll via nätet och ut var det över.

– Det var en bra seger från allihopa. Anton hade väl den tuffaste matchen men samtidigt är Pistej en lurig motståndare men Anton gör det bra som vinner. Truls tycker jag är överlägsen i sin match och Mattias är riktigt bra i sista så en bra lagseger, sammanfattar Jon Persson som idag fick ta ett större ansvar på lagbänken i förkylda förbundskaptenen Jörgen Perssons frånvaro till det svenska förbundet.

Sveriges herrars matcher i lag-vm, svenska tider:

16 feb: Sverige – Slovakien 3-0

17 feb: 09.00 Sverige – Puerto Rico

18 feb: 05.00 Sverige – Hongkong

19 feb: 12.00 Sverige – Serbien

De tre högst placerade lagen i gruppen tar sig vidare till slutspel. Gruppettorna är klara för åttondelsfinal medan tvåan och trean i gruppen spelar sextondelsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.