Truls Möregårdh storspelar i Macao. Foto: World Table Tennis

Möregårdh vidare till kvartsfinal i världstour-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Ny succé.

Truls Möregårdh har gått vidare till kvartsfinal i världstour-finalen efter övertygande seger mot världssexan.

I kinesiska Xinxiang vann svenske bordtennisstjärnskottet Truls Möregårdh, rankad trea i världen, med 3–1 i set mot brasilianaren Hugo Calderano. 20-åringen öppnade med två klara setvinster, 11–5 och 11–6.

I det tredje setet behärskade brassen Möregårdhs servar bättre – och kunde lättare få slagläge vid bordet. Calderano tog hem setet med 12–10 och reducerade till 2–1.

Sedan blev det en svag start i nästa för Möregårdh. Calderano skaffade sig 6–2- och 9–5-ledning, men då lyckades svensken vända. Möregårdh vann de sex följande bollarna, där han på första matchbollen avgjorde direkt i Calderanos serve med en backhandloop.

3–1 i set till Möregårdh som avancerar till kvartsfinal i världstour-finalen.

”Ska bara njuta”

– Det var första gången jag mötte honom, det blev inte så många dueller utan mest serve och retur-spel, säger Truls Möregårdh efter segern.

Han har nu säkrat minst 326 000 kronor i prispengar. I kvarten väntar kinesiske världssjuan Wang Chuqin som han nyligen förlorade mot i världstour-tävlingen i Macao.

– Han har all press på sig, jag ska bara ha roligt inför denna fantastiska publik. Jag ska bara njuta av matchen.

Kvartsfinalen avgörs i morgon, fredag, klockan 14.20 svensk tid.

Truls Möregårdh i sanslös bollduell (lag-VM 1 okt):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige imponerade mot England. Foto: World Table Tennis

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.