EM-brons till tremannalaget i bowling

Uppdaterad
Publicerad
EM i bowling slutade med en bronsmedalj för svenska tremannalaget Mattias Olsson, Adam Andersson och Mattias Wetterberg. Laget stod för en stark upphämtning inför slutspelet, men förlorade semifinalen mot Danmark med 52 poängs marginal.

Tremannalaget stod för en imponerande upphämtning när de gick från femteplats till medaljplats tidigare under måndagen.

Men i semifinalen mot Danmark tog det stopp för Mattias Olsson, Adam Andersson och Mattias Wetterberg. Matchen slutade med dansk seger med siffrorna 615 mot Sveriges 563. Bäst serie i blågula laget stod Adam Andersson för med 193 poäng.

– Tyvärr kunde vi inte ta tillvara på chanserna de gav oss, säger Mattias Olsson till Bowlingförbundet.

Ny chans väntar i morgon

Redan i morgon väntar nya tag för svenskarna då femmanna, ansedd som den mest prestigefyllda distansen, drar igång.

– Det känns i alla fall som vi har vunnit en medalj, snarare än att vi förlorat en semifinal. Jag tycker vi sätter oss i en situation där vi ger oss själva chansen och det får vi ta med oss in i femmanna, säger Mattias Olsson.

Den danska resan, för laget bestående av Jesper Agerbo, Mik Stampe och Thomas Larsen, slutade med silver efter Italien som tog hem guldet med poängen 691 mot 632.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer