Anthony Joshua sträcker näven i luften efter segern mot Kubrat Pulev. Foto: TT

Anthony Joshua vann på knock – nu väntar supermöte med Fury

Uppdaterad
Publicerad

Engelsmannen Anthony Joshua hade show på hemmaplan i London och besegrade bulgaren Kubrat Pulev på knock i nionde ronden.

Nu talar allt för dubbla supermöten med landsmannen Tyson Fury under 2021 – tillsammans har de alla VM-bältena i tungvikt.

– Jag vill möta den som har bältet. Är det Tyson Fury så blir det han, säger Joshua.

Inför 1000 socialt distanserade åskådare i Wembley Arena – inomhusarenan i närheten av den stora fotbollsarenan – försvarade Joshua sina fyra världsmästarbälten i tungvikt (IBF, WBA, WBO och IBO).

Inför mötet med Kubrat Pulev ställde många frågan om britten hade kvar sin ”killer instinct”. Detta efter att han chockartat förlorat på knock mot Andy Ruiz Jr förra sommaren och sedan, i vissas ögon, säkerhetsboxats till sig en poängseger i returmötet för ett år sedan.

Stjärnan besvarade alla frågor med att visa spår av ”den gamle Joshua” som vann sina första 20 matcher på knock. Efter ett par avvaktande ronder tryckte Joshua ner gaspedalen i tredje och Pulev tvingades till stående räkning två gånger. Matchen såg ut att vara så gott som över, men det dröjde till rond nio innan den överlägsne britten kunde avsluta matchen.

Kubrat Pulev, i rött, vände ryggen till Joshua när han var illa ute i den tredje ronden. Foto: TT

Dubbla supermöten under 2021

Efter att ha prickats med tre raka uppercuts gick Pulev i golvet. När han reste sig upp träffade Joshua med en stenhård höger och vann på spektakulär knock.

Segern cementerade att Joshua är tillbaka på tronen efter förlusten mot Ruiz Jr förra året – en av de största sensationerna i boxningshistorien – och nu talar allting för en supermatch mot obesegrade landsmannen Tyson Fury som har WBC-bältet.

Promotorn Eddie Hearn berättar för BBC att målet är två superfajter under 2021 – den första omkring maj månad och den andra runt november/december.

– Från och med i morgon börjar vi jobba på att få till Fury-matchen. Det är den enda matchen att göra nu. Det skulle vara den största fajten i brittisk boxningshistoria, säger han.

22 av Anthony Joshuas 24 segrar har kommit via knockout. Han har bara en förlust. Foto: TT

Fury: ”Kommer knocka honom”

En smått irriterad Joshua sade efter uppvisningen att han är trött på allt snack – nu är det upp till bevis.

– Jag vill ha alla bälten. Och ni vet vid det här laget att jag möter vem som helst. Jag har respekt för Tyson Fury och tror att det skulle bli en fantastisk match, säger 31-åringen.

Fury såg i sin tur matchen hemma framför teven och skickade en hälsning via sociala medier:

– Det här är matchen jag vill ha härnäst. Jag kommer att knocka honom inom tre ronder och jag kan knappt bärga mig.

KLIPP: Här går Mike Tyson upp i ringen igen (29 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.