Anthony Joshua Foto: TT

Anthony Joshua efter förlusten: ”Kommer inte gråta”

Uppdaterad
Publicerad

Boxningsstjärnan Anthony Joshua fick i natt se sig besegrad av Oleksandr Usyk som tog över brittens tre VM-titlar i tungvikt.

Nu väntas ”AJ” utnyttja sin rätt till en returmatch.

– Jag kommer inte gå hem och gråta, för det här är krig, säger han på presskonferensen efteråt.

117-112, 116-112, 115-113 var siffrorna som tillskrev ukrainaren segern. I matchkontraktet finns en klausul för returmatch de två boxarna emellan.

– Jag är ett annat sorts djur. Jag tjurar inte. Jag kommer inte att gå hem och gråta över det, för det här är krig. Det är en lång process. Det är inte bara en fajt och sen är jag klar, säger Joshua.

Han lämnade snabbt ringen efter att domarsiffrorna utropades, men dök senare upp på presskonferensen.

– När jag gick tillbaka genom tunneln så sa jag till mig själv: ”Jag är redo att gå tillbaka till träningen, jag är redo att göra jobbet”. Jag kommer att titta på vad jag kan göra bättre. Jag har redan tittat på fajten och tänkt: ”Det där kunde jag gjort bättre”, berättar han.

”Kunde inte se något”

Joshua fick en smäll mot ögat som svullnade under slutskedet av fajten. En försvårande omständighet, men nyttig läxa, tyckte britten efteråt.

– Jag kunde inte se något från den nionde ronden och framåt, jag kunde egentligen inte se något alls för mitt öga var stängt, säger han.

– Det var en bra erfarenhet för i motgångar måste man lära sig att kontrollera sig själv och hålla fokus. Så när jag inte kunde se något så var det första gången det hänt i en match.

På frågan hur han ska ta sig an returmatchen svarar Joshua:

– Jag kommer att komma kliva in i ringen förbättrad, starkare och smartare. Och ja, jag tror att jag kommer att vinna nästa gång för jag lär mig av alla mina matcher. Jag kommer att studsa tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.