Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
39-årige Badou Jack ser slutet på karriären. Foto: Bildbyrån och SVT

Badou Jack ser slutet på karriären: ”Kan inte hålla på för evigt”

Uppdaterad
Publicerad

Badou Jack har chans att bli historisk när han boxas om VM-bälte mot Ilunga Makabu.

Nu medger den 39-årige svensken att han ser slutet på karriären.

– Jag har några matcher kvar, säger han till SVT Sport.

När Badou Jack går upp mot Ilunga Makabu den 26 februari har svensken chans att skriva in sig i historieböckerna. Om Jack plockar hem VM-bältet kommer han bli den första boxaren att bli världsmästare i cruiservikt, supermellanvikt och lätt tungvikt.

– Jag har tränat stenhårt. Jag har varit här förut, så det är inget nytt för mig. Jag har chans att bli historisk. Det är min motivation, säger han till SVT Sport.

Tufft motstånd

Men det väntar tufft motstånd för Badou Jack. Ilunga Makabu har 29-2 i matchfacit och han har tio raka segrar (Jack har fem).

– Han är stark. Vi har tränat ihop förut, men det var när jag var i supermellanvikt. Han slår hårt, men jag är en bättre boxare. Jag kan slå hårt också. Det kommer bli en bra match. Jag ska ta honom, säger svensken och svarar på frågan ifall han ser sig själv som favorit:

– Man måste alltid se sig själv som favorit. Han kanske är favorit, jag har ingen aning. Jag förväntar mig en tuff match, men jag har vad som krävs för att vinna.

”Har varit proffs i 14 år”

39-årige Badou Jack har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Frågan är vilket kapitel boxaren är inne på nu?

– Det är slutet, självklart. Jag fyller 40 år i oktober. Det är slutet på karriären. Men jag tar hand om min kropp och jag lever en bra livsstil, så jag har några matcher kvar.

Hur nära slutet?

– Jag tar en match i taget. Så jag har ingen aning. Men boxning är en ”young man's sport”, så man kan inte hålla på för evigt. Jag har varit proffs i 14 år.

Badou Jack möter Ilunga Makabu den 26 februari, i Saudiarabiens huvudstad Riyadh. Huvudmatchen går mellan amerikanen Jake Paul och britten Tommy Fury, båda obesegrade.

SE OCKSÅ: Stjärnan Jake Paul i exklusiv intervju med SVT Sport

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Sport fick en exklusiv pratstund med Jake Paul, ett av kampsportsvärldens hetaste namn just nu. Foto: SVT/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.