Foto: TT Nyhetsbyrån

Boxaren instruerade män hur de kan slå sina fruar

Uppdaterad
Publicerad

Boxningsvärldsmästaren Billy Joe Saunders filmade sig själv när han slog på en boxningssäck – för att visa män hur de kan slå sina kvinnliga partners om de hamnar i konflikt under corona-karantänen. Nu har det brittiska boxningsförbundet dragit in 30-åringens licens.

Videon, som Daily Mirror tagit del av, visar hur världsmästaren i supermellanvikt slår på en säck samtidigt som han instruerar män hur de ska agera fysiskt mot sina partners om de ”skulle börja käfta” efter ett par dagar i karantän.

– Jag ville bara göra en liten video till alla er pappor och män, om ni har flickvänner etc.

Flera kvinnorjourer i Sverige vittnar just nu om hur allt fler kvinnor söker deras stöd, eftersom de tillbringar mer tid i hemmet på grund av coronaviruset.

– Då sitter de isolerade hemma med sin förövare, har Sara Paulsdotter Hellberg, verksamhetschef på Kvinno- och ungdomsjouren ATIM i Malmö, tidigare berättat för SVT.

Videon på Saunders har väckt stor avsky och det brittiska boxningsförbundet har valt att tillfälligt dra in hans boxningslicens.

När videon började cirkulera på sociala medier bad Saunders om ursäkt och tog avstånd från våld mot kvinnor.

”Jag skulle aldrig ha överseende med kvinnomisshandel. Om jag såg en man nudda en kvinna skulle jag slå honom sönder och samman. Jag ber om ursäkt i fall jag gjorde någon kvinna upprörd”, skriver han på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.