• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Canelo Alvarez besegrade Gennady Golovkin efter tolv ronder och kronades till världsmästare. Foto: TT

Alvarez världsmästare i mellanvikt – vann mot obesgrade Golovkin

Uppdaterad
Publicerad

Gennady Golovkin hade aldrig förlorat en proffsmatch – fram till i natt. Men efter tolv ronder mot Canelo Alvarez är sviten slut. Alvarez vann med siffrorna 115-113, 115-113, 114-114.

– Han är en fantastisk boxare, men det är jag också – och jag visade det i natt, sa Alvarez i natt, enligt AP.

Sist de möttes slutade matchen oavgjort. Men i natt, med knapp marginal, besegrade mexikanen Canelo Alvarez Gennady Golovkin. Kazakerns första proffsförlust någonsin.

Boxarna gick, precis som matchen för ett år sedan, tolv ronder. Då vann Golovkin. Men med siffrorna 115-113 från två domare, och lika 114-114, från en tredje var det Alvarez tur den här gången.

– Han är en fantastisk boxare, men det är jag också – och jag visade det i natt, sa Alvarez i natt, enligt AP.

Sist de möttes var Alvarez upprörd efter matchen – den här gången Golovkin, som lämnade matchen utan att låta sig intervjuas.

Öppnar upp för returmatch

Senare i omklädningsrummet kommenterade han det så här:

– Jag tänker inte säga vem som vann i natt eftersom segern tillhör Canelo, enligt domarna. Det var en väldigt bra match för fansen och väldigt spännande. Jag tyckte jag slog bättre än honom, sa Golovkin.

Enligt slagstatistiken träffade Golovkin fler gånger än sin motståndare, 234 mot 203.

Båda öppnade efteråt för en returmatch.

”Det var en klar vinst”

– Om personer vill att vi gör det, låt oss göra det, sa Alvarez, Men nu ska ja ha det bra med min familj.

– Under rätt omständigheter, ja, sa Golfovkin apropå en returmatch.

Matchen skulle egentligen varit i maj, men den mexikanska vinnaren testades tidigare år positivt för det förbjudna ämnet Clenbuterol.

– Jag vann min match med fakta. Han var den som backade – det var en klar vinst, avslutade Alvarez.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.