Deontay Wilder under matchen mot Tyson Fury. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Boxningsstjärnan Deontay Wilder rädd att ta någons liv i ringen

Uppdaterad
Publicerad

Fyra dödsfall på fyra månader. Den senaste tiden har varit tuff för boxningen. Nu berättar stjärnan Deontay Wilder att han är rädd att han en dag ska döda en motståndare i ringen.

”Jag har tänkt på det många, många gånger.” säger han till The Sun.

Den senaste tidens dödsfall har gjort att boxares säkerhet har ifrågasatts.

– Jag vet att jag kan dö varje gång jag går upp i ringen, men jag tar risken för att jag älskar det här, har svenske boxaren Sven Fornling sagt tidigare till SVT Sport.

Men det är inte bara rädslan för att själv mista livet som är vardag för boxarna. Stjärnan Deontay Wilder säger i en intervju med The Sun att han även är rädd att ta någons liv.

”Jag blir rädd i bland för jag känner mig okontrollerbar, jag har tänkt på det många, många gånger.” säger han enligt tidningen.

Wilder har 39 knockouter på 41 matcher och säger själv att hans slagkraft är omöjlig att kontrollera, något som är farligt för hans motståndare. Men hans ord nu står i stark kontrast mot hans tidigare uttalanden. Inför matchen mot Dominic Breazeale tidigare i år sade Wilder bland annat:

”Det här är den enda sporten där du kan döda en man och få betalt för det. Det är okej. Så varför ska jag inte använda mig av den rätten?”

Arkiv: Tyson Furys oväntade presskonferens – bjöd på allsång efter mötet med Wilder (2 december 2018)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.