Obesegrade norskan Cecilia Braekhus, 34, gör comeback efter ett års frånvaro på samma gala som tungviktsstjärnan Vladimir Klitjko. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Braekhus: ”Jag kan inte möta en boxare som är skadad”

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Laurén skriver i sin blogg att hon tackade nej till en supermatch mot Cecilia Braekhus.

Men den obesegrade norskan har en annan version av förhandlingarna.

”Efter två veckor skickade hon ett mejl om att hon har en axelskada”, säger Braekhus till VG.

I början av sin boxningskarriär blev Mikaela Laurén – i dag WBC-mästare i super weltervikt – knockad av Cecilia Braekhus. Norskan har vunnit samtliga 27 proffsmatcher i karriären, har fem mästarbälten i weltervikt, och ses som en av damboxningens starkaste lysande stjärnor.

Den 28 november i Düsseldorf hade de kunnat mötas igen på underkortet till tungviktsstjärnan Vladimir Klitjkos fajt mot britten Tyson Fury.

Men i sin blogg berättade Laurén att hon tackade nej.

”Inför 50 000 människor”

”Visst hade det varit häftigt att boxas som undercard åt Klitjko inför 50 000 människor live och med tv-sändning i 100 olika länder, men jag känner nånstans att jag gjort rätt beslut att inte ta matchen i detta läge”, skrev hon bland annat.

För Verdens Gang ger Cecilia Braekhus sin version av förhandlingarna med Laurén.

– Jag kan inte möta en boxare som är skadad. Ingen bör gå upp i ringen mot mig utan att vara hundra procent, säger hon och fortsätter:

”Ingen kris”

– Jag hade önskat att hon sade ifrån om skadan med en gång, men jag hoppas att den inte blir värre när hon boxas i Sverige den 28 november.

Braekhus själv är inte stressad över att hon fortfarande inte har hittat en motståndare till sin comeback efter ett års skadefrånvaro.

– Det är ingen kris. Vi har flera andra namn som är aktuella så detta kommer att ordna sig, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.