Cecilia Braekhus och Jessica McCaskill under fajten i augusti. Foto: TT

Efter Braekhus förlust – nu väntar returmöte

Uppdaterad
Publicerad

Cecilia Braekhus, 38, fortsätter att boxas och får en chans att vinna tillbaka sina fem förlorade VM-bälten.

Den norska stjärnan aktiverar en klausul i kontraktet med Jessica McCaskill som ger henne rätten till ett returmöte.

– Jag är extremt hungrig och om vi möts i USA igen med tre amerikanska domare så tänker jag knocka henne, säger Braekhus till SVT Sport.

Det var för en knapp månad sedan som Braekhus efter 13 år som proffs och 36 raka segrar åkte på sin första förlust.

Efter tio tuffa ronder mot amerikanskan Jessica McCaskill förlorade Braekhus på poäng och blev av med sina fem världsmästarbälten i weltervikt (66,7 kilo). Det spekulerades då kring huruvida ”The First Lady of Boxing” hade gjort sin sista match.

I dag kom beskedet: Braekhus och McCaskill möts på nytt i början av nästa år. Det meddelar Matchroom Boxing i ett pressmeddelande.

Fajten kan bli hennes sista

– Det som blev avgörande för mitt beslut att fortsätta var att jag förlorade mot en sämre boxare. Jag hade en dålig dag och hon behövde ändå domarnas hjälp. Hon hade tre amerikanska domare på sin sida, säger Braekhus till SVT Sport.

Har du bestämt dig för om den kommande fajten blir din sista?

– Inte än.

Datum och plats för fajten är ännu inte bestämt, men kommer att kommuniceras framöver. Enligt Braekhus handlar det om januari eller februari.

– Jag bryr mig inte om var matchen äger rum. Om det blir i USA igen med tre amerikanska domare så tänker jag knocka henne. Jag är extremt hungrig.

ARKIV: Karriärens första förlust för Braekhus (16 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.