Boxaren Elin Cederroos stora titelmatch verkar bli av under våren 2022. Foto: Bildbyrån

Elin Cederroos stora VM-fajt kan bli av våren 2022: ”På gång igen”

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Elin Cederroos stora titelmatch om alla fyra VM-bälten har skjutits upp två gånger – men snart kan den bli av.

Svenskan och hennes motståndare har nu skrivit ett kontrakt med stora promotorn Matchroom Boxing som vill anordna matchen under våren.

– Det känns jätteskönt att det är på gång igen, säger Cederroos till SVT Sport.

Obesegrade Cederroos (8-0, 4 KO) var inbokad att möta amerikanskan Franchón Crews-Dezurn (7-1, 2 KO) i juni om alla de fyra världsmästarbältena i supermellanvikt (76,2 kilo).

Men på plats i Miami och med dagar kvar till matchen blev allt uppskjutet på grund av att en annan boxare på galan hade testats positivt för covid-19.

– Jag är chockad, sa Cederroos till SVT Sport den gången.

Den stora titelmatchen sköts upp till september, men bara timmar innan avresan till USA kom ett nytt tungt besked: Matchen ställdes in, återigen på grund av covidfall.

– Det är en liten sorg i hjärtat att inte få åka när man lägger ner så mycket tid, sa hon då.

”Den här matchen förtjänar det”

Långt efter det ursprungliga datumet för matchen verkar den nu bli av trots allt.

Både Cederroos och motståndaren Franchón Crews-Dezurn har nämligen skrivit på ett kontrakt med promotorn Matchroom Boxing som ska arrangera matchen under våren.

– Med tanke på vad som hänt det senaste året så vet jag ju inte att det blir av förrän jag kliver upp i ringen, men det känns jätteskönt att Matchroom, som är en av de största plattformarna, ger oss den här chansen. Den här matchen förtjänar det. Nu håller jag tummar och tår att allt går vägen i dessa tider, säger hon till SVT Sport.

– Matchroom satsar på damboxning och det känns som att de vill satsa på den här viktklassen också, som är lite tyngre. Det känns riktigt bra.

”Har varit redo länge”

Planen är att matchen ska avgöras i USA, men något datum har ännu inte offentliggjorts.

– Nu ska jag söka visum och det tar sin lilla tid. Utifrån tidigare erfarenheter skulle jag bli väldigt förvånad om detta kunde bli av i februari, så jag gissar att det handlar om mars eller april.

Din senaste match var i januari 2020. Sugen på att gå upp i ringen igen?

– Ja, absolut. Jag har varit redo länge!

ARKIV: Dubbla boxningsvärldsmästaren Elin Cederroos hemma igen – med bruten näsa och utan bälte (13 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.