Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Badou Jack får ny chans på bältet

Uppdaterad
Publicerad

Chans till revansch.

Och möjlighet till världsmästarbälte.

Det får Badou Jack i juni.

– Äntligen är det dags, säger svenske stjärnan till SVT Sport.

37-årige boxaren Badou Jacks nästa fajt i ringen är nu bekräftad. I Hard Rock-stadion i Miami ska han möta Jean Pascal den sjätte juni. Där vinnaren får WBA-bältet i lätt tungvikt, ett mästarbälte som kanadensaren är innehavare av.

Och det har han varit sedan de möttes 28 december 2019, då vann Pascal efter ett delat domslut.

– Det känns skönt, några veckor efter fajten då sade Floyd (Mayweather Jr, vars team Jack ingår i) att en rematch skulle bli av i april (2020). Så jag har väntat länge, och äntligen är det dags, säger Badou Jack till SVT Sport.

Hur bra skick är du i nu?

– Jag känner mig i toppform, allt går bra med träningen. Jag har haft ett camp på 8-9 veckor, jag är redo.

Boxas på samma gala som Mayweather

Jack ska försöka lämna ringen med bältet, som han hade mellan 2017 och 2019, runt midjan på samma gala som obesegrade Floyd Mayweather Jr gör comeback. 44-åringen, 50–0 i matcher, är tillbaka efter fyra år och ska möta youtubern Logan Paul som gått en professionell fajt. Då förlorade han mot Olajide Olatunji, också youtuber mer känd som KSI.

– Det är entertainment, det är lite freak show. Men eye balls (ögon) riktas mot boxningen och det är mycket kids som tittar.

Fajterna avgörs i Hard Rock-stadion i Miami, främst amerikansk fotbollsarena för Miami Dolphins där Super Bowl 2020 avgjordes. Den har plats för drygt 60 000 åskådare, arrangören tror att det kommer vara minst 30 000 personer på boxningsgalan.

Haft två bälten

Badou Jack har gått en fajt sedan han förlorade mot Pascal. I december 2020 besegrade svensken Blake McKernan på samma gala som Mike Tyson gjorde boxningsåterkomst efter 15 år.

Under karriären har Jack 23 vinster, tre förluster och tre oavgjorda. Och har varit innehavare av världsmästarbälten i två olika viktklasser, lätt tungvikt och supermellanvikt.

KLIPP: Här tilldelas Badou Jack hederspris (29 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.