Adonis Stevenson (höger) och Badou Jack under titelmatchen i Toronto i maj. Foto: TT

Badou Jacks förre motståndare i koma

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Badou Jacks senaste motståndare, 41-årige Adonis Stevenson, skadade sig svårt i helgens titelmatch i Québec.

Kanadensaren blev knockad av ukrainaren Oleksandr Hvozdyk och fick bäras ut på bår.

Hans tillstånd har gått från kritiskt till stabilt, men Stevenson är fortfarande nedsövd i medicinsk koma.

Stevenson och Badou Jack boxades oavgjort i Toronto i maj och svensken har sedan dess propagerat för ett returmöte med WBC-mästaren i lätt tungvikt.

I stället valde ”Superman” att möta den obesegrade ukrainaren Oleksandr Hvozdyk – och matchen slutade på värsta tänkbara sätt.

Stevenson knockades i den elfte ronden, förlorade sitt världsmästarbälte och fick bäras ut på bår. Han fördes till sjukhus där han försattes i medicinsk koma och hans tillstånd beskrevs till en början som kritiskt.

Hans promotor Yvon Michel säger att Stevensons tillstånd nu är stabilt, men att han fortfarande är nedsövd för att minska svullnaden på hjärnan.

– Hans familj och frun Simone vill tacka alla människor som har tagit sig tid att skicka tröstande hälsningar. Det kommer inte att ges några fler kommentarer i nuläget utan familjen ber om förståelse för att det här är privat, skriver Yvon Michel på Twitter.

Stevenson ledde helgens titelmatch på poäng när han knockades i den elfte ronden, efter att också ha blivit nedslagen i rond tre. Han vann sin WBC-titel 2013 och hade 17 raka segrar inför mötet med Hvozdyk.

Många i kampsportsvärlden har skickat hälsningar till Stevenson, däribland Badou Jack.

”Jag ber för Adonis Stevenson och hans familj”, skriver svensken på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.