Granat: ”Jag har blivit starkare efter motgången”

Uppdaterad
Publicerad

För bara ett drygt år sen blev Adrian Granat brutalt nedslagen i matchen mot Alexander Dimitrenko.
Nu är han tillbaka igen och ser fram emot mötet med tungviktsrivalen Otto Wallin.
– Jag är större, starkare och en mer komplett boxare...därför tror jag att jag vinner på lördag, säger ”Gäddan”, som han kallas, till SVT Sport.

Det är första gången som de två möts trots att båda har åtskilliga amatörmatcher bakom sig.

Som proffs har de liknande karriärer. Frånsett att Otto Wallin (19/0) är obesegrad. Adrian Granat (15/1) hade en imponerande segerrad fram till förlusten förra året mot Dimitrenko. 13 vinster av 14 hade kommit efter KO.

– Visst var det en chock när jag förlorade. Det var riktigt tungt. Men samtidigt blir man stärkt  av att komma tillbaka efter en förlust. Jag känner mig trygg och säker inför matchen på lördag. Det känns bra, säger Adrian Granat.

Blev en vinnare igen

Han vann i sin comeback i december mot Irakli Gvenetadzte från Georgien (TKO) och efter nyår satte han igång hårdträningen inför mötet med Otto Wallin.

Det har bl a blivit fem veckor i Detroit tillsammans med tränaren Jonathan Banks (som tränat såväl Vladimir Klitschko som Cecilia Braekhus).

– Det känns bra inför matchen nu. Det ska bli skoj och med en så stor svenskmatch på svensk mark, så än så länge är det bara positiva vibbar. Det är en viktig match på flera olika plan. Nu har jag chansen att få en bra vinst plus att det är mycket prestige mellan mig och Otto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer