Patricia Berghult får vänta på sin titelmatch – på grund av Jennifer Lopez. Foto: Bildbyrån

Jennifer Lopez smekmånad kom i vägen för Patricia Berghults titelfajt

Uppdaterad
Publicerad

Superstjärnan Jennifer Lopez skulle uppträda på samma evenemang där Patricia Berghult och Cecilia Braekhus skulle slåss om titeln.

Men artisten prioriterade sin smekmånad, då sköts hela galan i Colombia upp.

– Jag förstår att hon är ett dragplåster för galan, men tycker att det är otroligt synd att det ska drabba oss boxare, säger Berghult till SVT Sport.

13 augusti på ett evenemang i Colombia var det tänkt att titelmatchen om världsmästarbältet i superweltervikt skulle äga rum. Tidigare i veckan blev det klart att matchen skjuts upp.

– Allt jag har fått veta är att de planerar för ett nytt datum och att de ska höra av sig inom kort, sade Patricia Berghult till SVT Sport i måndags.

Anledningen till att matchen sköts upp var då okänd. Men nu har norska tidningen VG berättat vad det handlar om.

Den världskända artisten Jennifer Lopez skulle uppträda på galan, men under sommaren gifte hon sig med skådespelaren Ben Affleck (för andra gången) och i stället för att uppträda 13 augusti kommer hon då vara på smekmånad.

– Hon ville prioritera sin smekmånad. Det är självklart otroligt synd, men det var meningen att hon skulle vara höjdpunkten på konserten under evenemanget, så den colombianska promotorn valde att skjuta upp hela konventet, säger Cecilia Brækhus till VG.

”Kan inget annat än att skratta”

Patricia Berghult säger till SVT Sport att hon fick reda på anledningen i går, tisdag. Just nu är matchen och galan uppskjuten till 24 september.

– Vi trodde inte riktigt att det var sant, men nu är det bekräftat. Vi har tränat hårt inför matchen och så blir den framflyttad med så kort varsel. Datumet som nämnts är också nytt, det har vi inte blivit briefade om. Det finns inte så mycket mer att göra än att fortsätta träna, men man hade velat slippa vara den sista att få veta när man ska boxas. Man kan inget annat än att skratta, fast det känns lite surt, säger Berghult.

Norske Braekhus medger att det är en speciell situation, även fast hon kommer få se Jennifer Lopez uppträda.

– Jag har alltid varit ett fan av J. Lo. Just den här situationen är så klart lite olycklig, men jag kommer nog ändå att uppskatta musiken.

MER BOXNING: Världsmästaren Usyk ville inte lämna Ukraina: ”Låt mig inte skjuta någon...”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Världsmästaren Usyk ville inte lämna Ukraina Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.